Egyiptom - Szállás

(Oldalak) > > > Szállás

Utazások és elszállásolás

Ha Egyiptomba érkezik, akkor lehetősége lesz a szállások egy széles kínálatából választani. Természetesen minden attól függ, hogy mekkora pénzösszeget hajlandó áldozni rá.

Egyiptomban szembetalálhatja magát az össze árkategóriájú szállásfajtával. Főleg az olcsóbbaknál ellenőrizze mindig előre a szobát és tudakolja meg, hogy milyen illetékek számítódnak hozzá az alapárhoz. A biztonság kedvéért azt is nézze meg, hogy milyen a melegvízellátás. Emlékezzen rá, hogy Egyiptomban nem lehet a csillagok szerinti minősítésre teljes mértékben hagyatkozni, ahogy azt Európában. A háromcsillagos és magasabb számú hotelokban általában probléma nélkül elfogadnak dollárt és bankkártyát, azonban inkább informálódjon előre.

Más szállás lehetőségek, főleg a fiatalabbak és az egyedül utazók számára, a hostelokban való elszállásolás. Ezek általában olcsóak (4 – 20 EL), sokszor azonban a szobák három vagy még több ember számára vannak fenntartva, néha még nők és férfiak számára is közösek a szobák. Több ember előnyben részesíti a másokkal való megismerkedést a világ minden sarkából, azonban ha a nyugalmat és a magányt részesíti előnyben, inkább válasszon más szállásfajtát.

Egyiptomba is elindulhat sátorral. Mégha nem is találkozhat minden sarkon kempinggel, előre informálódjon a táborozás lehetőségéről, az elszállásolás ezen formája érdekes és ezenfelül olcsó is lehet. Hivatalosan táborozhat például nem messze Gízától, Luxortól vagy a Ras Muhammad Nemzeti Parkban lévő táborhelyen. Kedveltek a Sínai partjain lévő kempingek is.

Sok utazási iroda kínál mostanság nyaralásokat és kirándulásokat Egyiptomba. Ezért jó, ha az utazás válogatása előtt feltesz magának pár kérdést. Fontos tudni, hogy az üdülését a parton való relaxációval akarja – e tölteni, vagy meg szeretne – e látogatni valamilyen műemléket is. Előnyben részesíti inkább a nyugodt környezetet vagy szereti a mozgalmas éjszakai életet? Ezek szerint is válogasson a kínálatban és válasszon helyet nyaralásának. Gondolja át, hogy mennyit akar a nyaralásba invesztálni, hogy kihasználja – e a szezonon kívüli előnyösebb ajánlatokat stb. A hotelt szintúgy aszerint válassza, hogy ki tudja – e elégíteni elvárásait, igényeit, főleg ami a sport tevékenységeket vagy az animációs programokat illeti. 
Az aktuális és széles kínálatát az utazásoknak megtalálja az egyik legnagyobb magyar internetes utazási iroda honlapján -  www.invia.hu, amelyen köszönhetően a kínálat átláthatóságának sok időt spórolhat meg Önnek. Ezen kívül, ha nem lesz biztos nyaralásának kiválasztásánál, segítenek a magasan képzett utazási tanácsadók. 

Általában repülős utazásokról van szó, az áruk a szállás minőségétől, a kiválasztott üdülőhelytől és az indulás időpontjától függően változnak. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a 12 napos utazás ára, szezonban, ötcsillagos hotelban való elszállásolással körülbelül 170 ezer és 300 ezer Ft körül mozog, ha háromcsillagos hotelt választ ki, akkor az utazás ára körülbelül 150 ezer Ft lehet. Nagyon érezhető árengedményt kaphat a last minute utak kínálatában. Ha nem szívesen halasztja az utazás kiválasztását az utolsó pillanatra, akkor utazási irodáink ún. first minute utakat is kínálnak, ahol az időben való megrendelésért árengedményeket nyújtanak. Az all inclusive fajta étkezés sokszor már benne foglaltatik az árban, és magába foglalja a reggelit, ebédet és vacsorát egy könnyű büfé formájában, alkoholos (néha csak helyi) és alkoholmentes italokat ingyen és más kiváltságokat. A háromcsillagos hotelektől kezdődően általában klimatizáltak a szobák, de inkább erről előre informálódjon, hogy ne érje meglepetés. A klimatizáció sokszor központilag irányított, és ezért néhány helyen csak a főszezonban működik. Majdnem minden egyes hotelkomplexum, amelyeket az utazási irodák kínálnak, rendelkeznek egy vagy több medencével a saját területükön.

Az utazási irodák legtöbbje kínál fakultatív kirándulásokat is, amelyek segítségével meglátogathatja a turisztikailag keresett helyeket. Néhány utazási iroda ezenfelül elintézi még az autókölcsönzést is stb. Ezeket a szolgáltatásokat általában a magyar küldött biztosítja, akinek a szolgáltatásai már benne vannak az utazás árában.

 

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom