Egyiptom - Ain Soukhna

(Oldalak) > > > Ain Soukhna

Ain Soukhna

Ain Soukhna, vagyis Ajn Szuhna egy kicsi turisztikai nyaralóhely a Vörös – tenger partja mellett a Szuezi – öbölnél. Egy egész sor kisebb és nagyobb plázs, hotelkomplexum és éttermek találhatóak itt. Az áttetsző víz és a csinos partok változtatták Ain Soukána –t a kairóiak egyik lekedveltebb nyaralóhelyévé. A külföldi vendégeket ezen kívül vonzza még a legjelentősebb műemlékek könnyű elérési módja az egyiptomi metropolisz környékén.

Ain Soukhna lefordítva meleg forrásokat jelent, amelyek akár 35⁰C – osak is lehetnek és a Keleti - sivatag legészakibb pontján törnek elő.

Ain Soukhna nagyon kedvező elhelyezkedésű azok számára, akik szívesen látogatnak tengerparti kolostorokat. Az egyik ilyen kolostor Szt. Anton, a másik Szt. Pál kolostora.  Ez a két kopt keresztény kolostor nemcsak a legrégibbek közé tartozik az egész országban, de a legöregebb keresztény kolostornak számítanak az egész világon. Első látásra közel terülnek el egymáshoz, de ha az egyiktől elindulna a másik felé, akkor meg kellene tennie több mint 80 kilométert. Ezt a túrát csak tényleg az edzett és sokat tapasztalt túrázóknak ajánlott. A kolostorok közötti út egy nem vendégszerető vidéken megy keresztül. Pár éve itt életét vesztette egy magányos turista is.

Szt. Antal kolostor

Szt. Antal kolostora néhány épületből, malomból és templomból áll. Meglátogathatja a pékséget és a könyvtárat is. A kolostort sziklás falak veszik körül és a kolostori kertben szőlőhajtások, olívafák és pálmafák nőnek.  A kiterjedt komplexumban az a legöregebb templom, Szt. Antalnak szentelve, aki sok hívő számára az ún. monaszticizmus atyja. Szt. Antal 251 – 356 között élt, fiatalként árva lett és úgy döntött, hogy életét az aszketizmusnak fogja szentelni egy barlangban a Keleti – sivatagban, ahol a lelki megváltásért igyekezett. Amikor a remetéről szétterjedtek a hírek, sokan úgy akartak élni, mint Szt. Antal, aki a vezetőjükké vált és halála után a követői megalakították az első keresztény kolostort. Nemsokára ezután az egész Bizánci birodalom megszállottként alapította a további kolostorokat. Körülbelül 100 év múlva a monaszticizmus elterjedt Franciaországban és Olaszországban is.

Szt. Pál kolostor

A Keleti – sivatag lett Szt. Pál menedékhelye, amikor a rómaiak elől menekült. Ebben a hatalmas sziklában kiépített komplexumban találja meg a gyönyörű Szt. Pál templomot. A kolostor és környékén szívesen körbevezetik a helyi szerzetesek.
 

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom