Egyiptom - Dahab

(Oldalak) > > > Dahab

Dahab, a Sínai - félsziget üdülőszeme

Dahab egy nagyon közkedvelt nyaralóhely a Sínai – félszigeten. Sarm el Seikkel szemben azonban, amelytől 80 kilométerre fekszik, Dahab légköre sokkal inkább nyugodtabb és komorabb. A „dahab“ szót arab nyelvből úgy lehet lefordítani, mint arany. Néhány forrás abból indul ki, hogy aranyat bányásztak itt. Más források viszont azt mondják, hogy a név a gyönyörű helyi tengerpartok színét tükrözi. 
Dahabba sok fiatal független turista érkezik táskákkal, függtlen turistákból itt sokkal több van mint más egyiptomi nyaralóhelyeken.

Dahab két részre oszlik, az új részben, amelyet a helyiek Dahab Citynek hívnak, több exkluzívabb hotel található, melyek kielégítik az igényesebb turisták elvárásait is. A tengerpart mentén északra helyezkedik el Aszála, amely eredetileg egy bediun falucska volt. Aszála Maszbatra és Masrabára vállik. Maszbat az északibb rész és itt sok kempinget, kisebb hotelokat és éttermeket lehet találni. Annak ellenére, hogy Aszála folyamatosan fejlődik, még mindig megtalálhatjuk a beduin élet tipikus vonásait.

Dahab az egyik legjobban közkedvelt búvár helyszín a Vörös – tenger mellett. Itt lehetősége van nagyszámú búvárklubokból is választani. A leglátogatottabb hely a Kanyon, ahol egy sor merülés kielégíti a különböző szinten lévő búvárokat. Ha a tengeralatti életet szeretné felfedezni és nem szeretne egy búvárkurzust végigcsinálni, akkor vízipipával is búvárkodhat. Ha nincs Önnél vízipipa és búvárfelszerelés, akkor könnyen ki lehet itt kölcsönözni. Néhány korallzátony azonban szeméttől piszkos. A közkedveltebb helyek közé tartozik a Világítótorony szirt Aszál északi részén vagy az Angolna kert, ahol egy angolna kolónia él. Nemcsak a búvárkodásnál, de a vízipipás búvárkodásnál is tartsa szem előtt, hogy a sziklazátonyok felett megjelenhetnek kiszámíthatatlan áramlatok, ezért tartsa be a szabályokat. 

A további tevékenységek közé, amelyekkel színesítheti szabadságát Dahabban, tartozik a windsurfing és más vízi sportok, lovaglás vagy a kirándulások tevéken a sinai belföldbe.

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom