Egyiptom - Hurghada

(Oldalak) > > > Hurghada

Hurghada a legnagyobb turisztikai központ Egyiptomban Eredetileg egy kicsiny halászfalucskának kellett volna lennie, 15 éve még csak két hotel volt itt található. Manapság a lakosság száma 40 és 50 ezer körül mozog és a hotelok száma elérte a 100-at.

Ez az üdülőhely, amely Vörös- tenger mellett fekszik, a turistákat főleg kristálytiszta vizével és elragadó zátonyaival vonzza. Minden évben sok búvár látogat el ide. A hely kedveltségét az is növeli, hogy Luxor és Kairó relatívan közel helyezkednek el.

Értékelés: Egyiptom Hurghada - Last minute utak, Egyiptom last minute utak, letenky

Hurghadában folyamatosan építkezések folynak, a helyi lakosság nagy része az idegenforgalomból él. A nagyszámú szálláskapacitás mellett Hurghadában megszámolhatatlanul sok üzlet, bolt és étterem található. Annak ellenére, hogy Egyiptom moszlim ország és az alkohol ivása itt tiltott, Hurghadában az alkohol ivásával nem lesz problémája. Sőt, ezen a helyen több alkoholt isznak meg, mint az egész országban.

A városnak két főközpontja van. Hurghada eredeti központja északon fekszik és El Daharnak nevezik, a másik, jobban turisztikai rész, Sakalla. A leggyorsabban fejlődő városrész Sigála, amely Dahartól egy homokos hegyvonallal van elválasztva.

Hurghada tengerpartja körülbelül 100 km hosszú. Ha északra veszi útját, akkor egy nagyon kis közkedvelt város - El Gounába téved, amely műlagúnákon van felépítve. Nagyjából 20 kilométerre délre Sakallától fekszik Makadi Bay, egy további üdülőhely telis tele luxus hotelkomplexumokkal.

Mindegyik hotel rendelkezik saját stranddal, abban az esetben, ha nem fekszik a tengerpart mellett, akkor más hotel plázsát használja ki. Ezek a partok hosszúak, szélesek és homokosak. Ha nem a hotelban van elszállásolva, hanem például valamilyen privát helyen, akkor a nyilvános strandokat használhatja, azonban ide a belépésért fizetni kell. Talán a legismertebb közülük az Old Vic, helyes a Beirut és Palma de Mirette hotelok között elhelyezkedő part is. A központban lévő strandok általában rövidebbek és a tengeralatti világ sem olyan buja, színes, mint a központon kívül.

Ha nem búvár, azonban mégis szeretné megnézni milyen a tengeralatti világ, használja ki a hajókirándulások széles kínálatát. Eljuthat a nyílt tengerre egy üvegezett aljú hajón. Másik lehetőség a tengeralattjáróval való kirándulás. Ha netántán tengeribetegségben szenved, akkor a tengeri állatvilágot a közkedvelt dahari akváriumban is megnézheti.

Némely üdülőparadicsomban megtalálják a számításukat a vízi sportok szerelmesei is. A windszörfösök megkedvelték a Triton Empire Beach vagy a Jasmine Village hotelok környékét. Kipróbálhatja a paraglidingot vagy a vízisízést is.

Kairó kivételével Hurghadában van a legnagyobb szálláskínálat, itt mindenki tényleg ki tudja választani a magának tetszőt.

 

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom