Egyiptom - Közlekedés Egyiptomban

(Oldalak) > > > Közlekedés Egyiptomban

Utazzunk el Egyiptomba

Repülővel

A repülővel közlekedés természetesen a legegyszerűbb és a leggyakoribb fajtája is a közlekedésnek Egyiptomba. A repülőjegyek ára változó azserint, hogy melyik társasággal szeretne repülni, milyen időpontot és célállomást választ ki – és, hogy közvetlenül szeretne utazni, vagy nem zavarja az átszállás.
A repülőjegyek aktuális kínálatát megtalálja az www.invia.hu oldalon.
Egyiptomban körülbelül 90 repülőtér található, de csak némelyikük működik mint nemzetközi repülőtér. Közvetlenül repülhet Kairóba, Alexandriáa, Luxorba, Asszuánba, Sarm el Seikbe, Hurghadába, Tabába vagy Marsa Alam központba is.

Egyiptomban való közlekedés

Vonat

Az egyiptomi vasút állami tulajdonban van és hosszú történelme van. Asszuánból Kairóba és vissza alvókocsikban utazhat, amelyeket egy magáncég működtet. A fő vasúti vonalak a Nílus mentén, és Alexandria és Kairó között találhatóak. Teljes hosszuk eléri a több mint 5000 kilométert. A vonatközlekedés eléggé olcsó, mégha az állami társaság vagonjai megérdemelnének egy felújítást is.

Értékelés: last minute utak, Egyiptom - Last minute utak, letenky

Autóbusz

Egyiptomban az autóbusz-hálózat nagyon sűrű és nem probléma egyik városból a másikba jutás. Sajnos az autóbuszok sokszor tele vannak. Ez azonban nem azon autóbuszok esete, melyek a nagyobb városokat kötik össze, vagy a turisztikai központokat. Ebben az esetben általában luxus, klimatizált autóbuszokkal találkozhat. A közlekedésnek eme formája nem drága, a jegyek ára egy ugyanazon úton változhat aszerint, hogy milyen minőségű autóbusszal utazik. Minél többet fizet hozzá, annál nagyobb lesz a kényelem. A rövidebb távolságokra helyjegyeket nem árulnak, ha viszont hosszabb útra készülődik, akkor vegye meg előre a jegyet.

Az autóbuszok és minibuszok biztosítják a közlekedést Kairó és Alexandria városában is. Ha lesz választása, akkor a minibusszal való utazás mindenképp kényelmesebb. Ebben ugyanis hivatalosan menet közben nem lehet állni, ezért nem annyira telezsúfolt és nagyobb esélye lesz arra, hogy azon a helyen lépjen ki, ahol szüksége van rá.

Hajóval

Hajóval való utazás a Níluson biztos, hogy egy felejthetetlen élményt fog Önnek nyújtani. Attól függően, hogy mennyit akar az utazásba invesztálni és milyen elvárásokkal rendelkezik, lehetősége van választani több fajta hajóból. A legmozgalmasabb útvonal Luxor és Asszuán között húzódik. Ezen különböző hosszúságú kirándulások feladata a műemlékek megnézése és a pihenés. Este, főleg a kiránduló hajókon különböző fogadásokat rendeznek. Ha szereti a detektívregényeket és Agatha Christie irónőt, akkor ne hagyja ki a nílusi gőzhajóval való utazást, és emlékezzen a legendás Hercule Poirot agyának szürkeállományára.

Autóval

Saját autóval utazni Egyiptomba – ez elég nagy bürokratikus kényelmetlenségekkel jár és többe is kerül. Egyiptomban nem érvényes az ún. zöld kártya és így a határon be kell fizetnie egy új balesetbiztosítást. Szintén inkább előre tudakolja meg, hogy bejöhet – e az országba egy olyan autóval, melynek dízel motorja van vagy öszkerékmeghajtású. Szintén előnyös azt is tudni, hogy hiba beállta esetén be tudná – e szerezni a pótalkatrészeket.

Egy egyszerűbb módja annak, hogyan járja meg Egyiptomot négy keréken kikölcsönözni egy autót. Szüksége lesz nemzetközi vezetői igazolványra, és idősebbnek kell lennie, mint 25 év. Néhány autókölcsönzés csak egy irányba kölcsönöz ki és néhány társaságnál sofőrrel is kikölcsönözhet autót.
Egyiptomban a jobb oldalon közlekednek, a legmagasabb megengedett sebességek ki vannak írva és a többi közlekedési tábla is hasonló az európaiakhoz. Világosban ajánljuk a vezetést és ajánljuk, hogy figyeljen a gyalogosokra, akiknek néha szokásuk az útra kifutni. Az autóval való utazás előnye, hogy alacsony ráfordítású, mivel a benzin itt nagyon olcsó.

Taxi

Taxival utazni a nagyobb városokban a legkényelmesebb módja a közlekedésnek. Kairóban és Alexandriában megszámlálhatatlanul sokat találni belőlük. Tudakolja meg, hogy mennyibe kerülne eljutni A pontból B pontba, és amikor beszáll az autóba, jelentse be a sofőrnek. Ha olyan összeget kérne, amely Önnek túl nagynak tűnik, akkor szálljon ki és intsen egy másiknak. Ha már a célállomásnál lesz, szálljon ki az autóból és csak azután fizesse ki azt az összeget, amelyben előre megegyeztek. Ne legyen meglepődve akkor sem, ha egy olyan taxi áll meg Önök előtt, melyben már valaki ül. Ez egy bevett szokás.

Metró a villamos

Kairóban a metró egy raritás nemcsak egész Egyiptomban, de egész Afrikában is. Villamosközlekedéssel csak Kairóban és Alexandriában találkozhat.

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom