Egyiptom - Sharm el Sheikh

(Oldalak) > > > Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh, az üdülőparadicsom

Ez a második leglátogatottabb nyaralóhely a Sínai – félsziget nyugati részén terül el. Itt a turisztika fejlődése sokkal később kezdődött el mint Hurghadában és itt ezért még találunk a hotelok környékén is jól megmaradt korall – zátonyokat. Még a kilencvenes évek kezdetén csak egy kis bázisát találhatta volna az egyiptomi tengerészetnek és egy halászfalut. A turisták ide a természet vad szépségét jönnek megnézni és a tengeralatti világ hihetetlenül gazdag világát felfedezni. Sharm el Sheikh a látogatóknak magas minőségű szolgáltatásokat is nyújt.

Sharm el Sheikh két részre van osztva – a városra és a kikötőre a déli részen, és a luxus turisztikai központra Naama Bay-re.
Az üdülőhely központja a Naama Bay – nél található tengerpart promenádja lett. Itt találhatóak a luxus hotelok, bárok, éttermek és sok éjszakai szórakozóhely is, amelyeknek köszönhetően Naama Bay kiérdemelte az egyiptomi Las Vegas nevet. Az esti sétát ezen promenádon ne hagyja ki, lehetősége lesz vízipipát szívni és az ajándékok árának alkudozásában egy kis gyakorlatot szerezni.

A búvárkodás

Sharm el Sheikh a legkeresettebb búvárközpontok közé tartozik a világon. A tenger alatti színes világot kezdőként is csodálhatja. A helyi búvárközpontok segítenek Önnek, hogy liszenszet szerezzen. Abban az esetben is, ha nem akar részt venni a képzésben, vízipipával való búvárkodás közben is elragadtathatja magát a tengeralatti csodálatos élővilággal. Sharm el Sheik ideális feltételeket nyújt ehhez. A víz magas hőmérséklete lehetővé teszi a búvárkodást és a vízipipás búvárkodást egész évben. A korallok közötti biztonságos mozgás miatt ajánljuk, hogy pakoljon be megfelelő cipőt is.

Más sportlehetőségek

A búvárkodáson kívül ez az üdülőhely kiváló feltételeket biztosít a windsurfinghez, vitorlázáshoz, sporthalászathoz, szörfözéshez vagy a vízisíeléshez. A vízi sportokon kívül néhány helyen squasht és teniszt is játszhat. Szintén össze tudja hasonlítani, hogy melyik nyeregből szebb a kilátás – a ló vagy a teve nyergéből. A golf szerelmeseinek pedig egy gyönyörű 18 lyukú pálya áll rendelkezésre.
Sharm el Sheikh szintén kiváló kiindulási pont egy sor kiránduláshoz. Ne hagyja ki az éjjeli menetet a Mózes - hegyre, mely a Sínai – félsziget második legmagasabb hegycsúcsa (2285 m) és élvezze az elbűvölő napfelkeltét. A Mózes – hegy és a Szt. Katalin – hegye között található az ókori Szt. Katalin kolostora, amely megtekintését vétek lenne kihagyni. A templomot ezen a helyen Heléna császárnő építetette fel 330 – ban, a kereszténység lelkes propagátora. A 6. században ez a templom az erődítménnyel rendelkező kolostor része lett. A kolostor közepén található a Jusztíniai bazilika, nagyon értékesek a 6. századból származó bizánci mozaikok és az árkádos építményben bukkanhat rá a világon elhíresült könyvtárra és ikongyűjteményre. 

További fakultatív kirándulások közé tartozik az egész napos kairói kirándulás, az egyiptomi fővárosba vagy a keresztény civilizáció bölcsőjébe, Jeruzsálemba. Nagyon közkedvelt az egész napos Luxorba való kirándulás.

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom