Egyiptom - Szórakozási lehetőségek

(Oldalak) > > > Szórakozási lehetőségek

Aktív szabadság és szórakozás

Mégha Egyiptom remek hely a tengerparton való pihenésre, ez az ország az áttetszően tiszta tengeren és a történelmi emlékhelyek meglátogatásán kívül kínál aktív és sport lehetőségeket is.

Egyiptomból lassan a golf világhatalmává válik. Legkevesebb 20 golf – pálya található itt, amelyek teljesítik a Professzionális Golfjátékosok Asszociációjának feltételeit. Például az exkluzív Taba Heighst nyaralóhelyen volt 2007 tavaszán megnyitva a 18 lyukú bajnoki pálya, amely a Vörös – tender és a Sínai – félsziget között terül el. A pálya 550 ezer négyzetmétert foglal el a volt sivatagból. A terület nagy része befüvesített, több mint 8 ezer négyzetmétert a vize területek és akadályok foglalnak el. Ha a piramisok árnyékában lenne kedve golfozni, akkor Káhirban a Mena House Oberoi pályán erre is lehetősége van. A Royal Valley Golf Clubból gyönyörű kilátása lesz a luxori emlékekre. A legtöbb golf központban golf kurzusokat és golf iskolákat is kínálnak.

A következő sportok közé, amelyeknek Egyiptom jó feltételeket biztosít, tartozik a minigolf, tenisz vagy az asztali tenisz. Kedveltek a vízi sportok is, főleg a windsurfing.

Talán a legkedveltebb tevékenységnek a búvárkodás számít, amiért nagyon sok ember ellátogat Egyiptomba. Ennek egy különálló fejezetet szentelünk.

 Egyiptomban megtalálják a számításukat azok is, akik szívesen figyelik a madarakat. Található itt néhány vidék, amelyek eme tevékenységhez mintha teremtve lettek volna. Például a Qarun vagy a Bardawil tavakon pelikánok és flamingók hada látható.  A sivatagban például sasokat lehet nézegetni.

Egyiptomban szintén megtalálható néhány hely, amelyek a hegyi túrának kedveznek. Egyike ezen vidékeknek a Szt. Katalin vidéke a Sínaion vagy a Mózes – hegy környéke szintén. A túrákat pontosan tervezze meg, ne értékelje felül erejét és legyen Önnél meleg öltözék is, mert a hegyekben hidegek az éjszakák.
A tenger melletti üdülést feldobhatja lovaglással vagy tevegeléssel. Lovon körbelovagolhatja például a Gizai piramisokat vagy Luxor nyugati partját.
Főleg a gyerekeknek, de nemcsak nekik szolgálnak a szórakoztató parkok, víziparkok vagy delfináriumok. Ezek a látványosságok általában a nagyobb turisztikai helyeken találhatóak, mint például Sharm el Sheikh - ben.

Egyre kedveltebbek a sivatagba való kirándulások. Egy tapasztalt vezető szolgáltatásait ajánlott kihasználni. Például a Sinajon két – és háromnapos expedíciókat szerveznek, amelyek magukba foglalnak tevegelést és a sivatagban való éjszakázást is. A sivatagba fakultatív kirándulások által is eljuthat, amelyeket az utazási irodák szerveznek. Ezek a kirándulások sokszor magukba foglalnak motokárokon, négykerekűeken vagy tevéken való vezetést, legtöbbször egy beduin falu meglátogatása is magukba foglalják.

A naplemente után az élet a forgalmas egyiptomi nyaralóhelyeken biztos hogy nem áll meg. Találni itt nagyszámú bárokat, éjszakai klubokat és diszkókat. Mégha az ember egy moszlim országban nem is várja, talál itt egy sor kaszinót, amelyekre főleg Kairóban fókuszálnak.  Kellemes estéket eltölthet a helyi éttermekben is a helyi specialitások kóstolásával, vagy a kávézókban a vízipipa szívásával.

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom