Egyiptom - Taba

(Oldalak) > > > Taba

Taba, északi üdülőparadicsom és történelmi emlékhely

Taba a legészakibb egyiptomi üdülőhely. Taba területe csak 1982 – ben lett Egyiptomhoz csatolva, addig Izrael része volt. Taba egy nyugodt és luxus nyaralóhely, amely pihenésre, búvárkodásra és a vízi sportokra is alkalmas. Ezen felül a központ elhelyezkedése kiváló különböző kirándulások kiindulási pontjaként szolgál, főleg Petra, a híres sziklaváros meglátogatására Jordániában. Tabát azoknak ajánljuk, akik ki szeretnék kerülni a turisztikai forgalmat tömegméretben mérve. 

Értékelés: Egyiptom Taba - last minute utak, Egyiptom - last minute utak, letenky

Ez a lényegében kis üdülőhely az Arab – öbölnél fekszik, partjait magas hegyvonulatok szegélyezik, amelyek majdnem a homokos tengerpartig érnek. Felejthetetlen a három szomszédos országba való kilátás – Jordániára, Izraelre és Szaud – Arábiára.

Megtalálják számításukat a búvárkodás szerelmesei is, mivel a tengerpart gyönyörű korallokkal szegélyezett. Az egyik leghíresebb hely a Pharao´s Island, amely világoskék tengervízzel van körbevéve. A szigetet korall – zátony veszi körbe, gyakorta látogatott hely a professzionális búvárok által. Taba azért is vonzza a búvárokat, mert itt lehet látni vízicsikókat és delfineket is, amelyek a Vörös – tenger más részein nem fordulnak elő.

A turisztikai központ még építés alatt áll, az egyik ilyen projekt a Taba Heights, amely sok kulturális, vásárlási és sporttevékenységet kínál. A golfjátékosok biztos értékelni fogják a 18 lyukú pályát.
A partok nagy része Taba környékén homokos és korallokon átvezet a tengerbe vezető út, azért ajánljuk, hogy a vízbe vigyen magával megfelelő lábbelit.

Sok turista megkedvelte a „dine around“ rendszert, amelynek köszönhetően egy kisebb díj fejében a terület bármely hotelében tud vacsorázni.

Utazási lehetőségek

Az utazási irodák Tabából a fakultatív kirándulások gazdag választékát nyújtják. Részt vehet az egy vagy több napos kiránduláson Kairóba, Szt. Katalin kolostorát és Dahabot is megnézheti, vagy egy háromórás zarándoklatot is abszolválhat a Mózes – hegyre. A Sínai második legmagasabb hegyére vagy egy egész kényelmes út vezet, vagy 3000 meredek lépcsőn lehet feljutni. A zarándokok éjjel indulnak vagy a kora hajnali órákban, mindezért pedig egy felejthetetlen napfelkelte a jutalom. Sokszor ezt a leírhatatlan légkört még kiteljesítik a különböző nyelveken mormolt imák. Ha a természeti szépségekkel szeretné magát megörvendeztetni, akkor vegyen részt a Szivárvány – kanyonba vezető kiránduláson. Ezt a találó megnevezést a természeti jelenség a színekkel érdemelte ki, amelyek megjelennek egész a fehértől a sárgán keresztül a vörösig. Ha a nomád életmóddal szeretne megismerkedni, ki szeretné próbálni a vízipipázást és a tevegelést, akkor vegyen részt egy beduin faluba való kiránduláson.
Sok turista azért is választja nyaralásának helyszínéül Tabát, mivel ez egy ideális kiinduló hely Petrába és Jeruzsálemba. Petra talán a legattraktívabb hely a Közel - Keletnek. Ezen jordániai sziklaváros megtekintésénél megtekintheti a hely fő attrakcióit – az amfiteátrumot, a Nagy Templomot, a fáraó pénztárát vagy a királyi sírhelyeket is. Ez a rózsaszín sziklába kivájt  város már több, mint 2000 éves, és menedékként szolgált a beduinoknak. Jeruzsálemban, a keresztény világ bölcsőjében, sok világhíres műemléket nézhet meg, amelyek közé tartozik a Siratófal vagy a Templomok hegye. Ezen kirándulások alatt legtöbbször megállnak a Holt – tenger partjánál is, ahol a saját bőrén élvezheti mindenki a víz  jótékony hatását.

Legutóbbi érdekességek...

16.05.2011 Vizipipa
14.03.2011 Tevevásár
18.02.2011 Sivatagok

Utoljára a fórumban...

24.09.2011 Hotelek Egyiptomban
08.09.2011 Hurghada vagy Sharm el Sheikh
05.08.2011 Ruházat Egyiptomban
05.08.2011 Euró vagy dollár?
05.08.2011 Nyaralás gyerekekkel Egyiptomban

Utolsó fényképek...

Kairó naplementekor
Szálloda Egyiptomban
Szálloda naplementekor
Egy újabb templ
Templom